Scootmobieltraining

Gezamenlijke bijeenkomst met scootmobielvoorlichting en verkeerstheorie

Gratis scootmobieltraining

Veilig Verkeer Nederland afdeling Valkenswaard organiseert samen met de gemeente Valkenswaard een scootmobieltraining. De training helpt bestuurders van een scootmobiel om veiliger en met meer zelfvertrouwen aan het verkeer deel te nemen.
In de cursus zijn ook plaatsen voor inwoners die zelf een scootmobiel hebben aangeschaft. Heeft u belangstelling? Meld u zich dan vóór 18 september aan via het emailadres: jambrekelmans@onsbrabantnet.nl van VVN afdeling Valkenswaard of via telefoonnummer 040 - 2015161.
Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Theorie- en praktijkles
De instructie bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De theorieles vindt plaats op Dinsdagmiddag 26 september 2017 van 09.30 uur tot 12.00 uur in de zaal bij Ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 te Valkenswaard.
Aan de praktijkles kunnen minder mensen tegelijk deelnemen, daarom zijn hiervoor twee data gepland: dinsdagmiddag 3 oktober van 13.30 tot 16.30 uur en woensdagochtend 4 oktober van 09.30 tot 12.30 uur, op en bij het plein voor Ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 te Valkenswaard.

Tijdens de theorieles maakt een instructeur bestuurders van een scootmobiel vertrouwd met de verkeersregels. Bij de praktijkles oefenen de deelnemers allerlei vaardigheden onder begeleiding van een instructeur. Daarna maken ze, eveneens onder begeleiding, een straatrit in de omgeving.
Bij de praktijkles is ook een medewerker aanwezig van hulpmiddelenleverancier Welzorg. Op verzoek kan deze kleine technische reparaties verrichten aan een scootmobiel.

Deelnemers aan de training ontvangen na afloop een Bewijs van deelname en een VVN Naslagwerk met daarin de belangrijkste verkeersregels voor scootmobielrijders.