Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Harry van den Dungen overleden

Op 28 december j.l. bereikte ons het droeve bericht dat ons oud-bestuurslid tevens Lid van Verdienste van VVN afdeling Valkenswaard, Harry van den Dungen is overleden.

Harry was een veelzijdige, gewaardeerde en zeer actieve VVN-vrijwilliger, die sinds 1981 zijn sporen binnen VVN-Valkenswaard heeft nagelaten in de vorm van veel verkeerseducatieve materialen en hulpmiddelen. Ook bij verkeersprojecten zoals het Verkeersexamen, Dode Hoek grote voertuigen, fietscontroles en de Borden langs de weg zette Harry zich altijd actief in.

"Onzen Harry" zal door velen gemist worden.....

 

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Fietsverlichtingsactie op Basisschool De Smelen

Op Basisschool De Smelen zijn tijdens hun verkeersweek op woensdag 8 november 2017 van 08.00 tot 08.35 uur voor het begin van de schooldag door een aantal VVN-vrijwilligers van ca. 80 fietsen van de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 de verlichting en de reflectie gecontroleerd. De meeste hiervan zijn in orde bevonden. Slechts een gering aantal fietsen (ca. 17) voldeden niet aan de wettelijke eisen. Een groot deel van deze 17 hadden niet-reflecterende cirkels van witte verf op de banden en onvoldoende reflectoren tussen de spaken in de wielen.

meer

Fietsverlichtingsactie op OBS 't Smelleken

Op Basisschool 't Smelleken zijn op 30 oktober 2017 aan het begin van de Verkeersweek door een aantal VVN-vrijwilligers van ca. 200 fietsen van de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 de verlichting en de reflectie gecontroleerd. De meeste hiervan zijn in orde bevonden. Slechts een gering aantal fietsen, vooral mountain-bikes, voldeden niet aan de wettelijke eisen. Maar daar wordt niet mee in het donker gereden vertelden de betrokken eigenaartjes. (??)

meer

Fietsverlichtingsactie op Scholengemeenschap Were Di

Op Scholengemeenschap Were Di zijn op 6 november 2017 door een groot aantal VVN-vrijwilligers van 1936 fietsen de verlichting en reflectie gecontroleerd. Bij de eerste controle bleek van 506 fietsen de verlichting en/of reflectie niet in orde te zijn. Bij het uitgaan van de school 's middags werden de meeste van deze 506 fietsen nogmaals gecontroleerd maar nu met de leerling erbij. Uiteindelijk bleken er toch nog 311 fietsen niet te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot verlichting en reflectie. Dat is 16 % van het aantal gecontroleerde fietsen. Dit is een verbetering van 3 % t.o.v. 2016.

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer